CARII PROFUNDE? DURERI?

Tratamentul de canal poate fi soluția!

Nu renunța la dinții naturali, tratează-i!


Ce înseamnă Tratamentul Endodontic / de Canal ?

Tratamentul Endodontic sau Scoaterea Nervului din Dinte reprezintă manopeara de extirpare a pachetului vasculo-nervos (vase de sânge și nervi) dentar, pachet ce se găsește în interiorul camerei pulpare și a rădăcinii dintelui. Acest pachet asigură nutriția dintelui.

Ulterior extirpării, se realizează dezinfecția și obturarea (plombarea) canalelor dentare cu materiale specifice acestei manopere ( con de gutaperca și sealer ).

Pentru a determina lungimea canalului dentar, folosim Apex-Locator Morita, iar pentru o preparare cât mai eficientă a canalelor, sistem rotativ NSK. De asemenea, se face izolarea dintelui cu sistem de diga. Toate acestea asigură acuratețea si reusita cât mai mare a manoperei.

Când ai nevoie de tratament Endodontic ?

Tratamentul de canal este necesar la dinți cu carii foarte profunde, dinți cu tesut pulpar inflamat, necrozat sau grangrenat (în toate aceste 3 situații nervul este afectat în momentul prezentării la medicul dentist). De asemenea, poate fi necesară depulparea (extirparea nervului) și în cazul unor dinți slefuiți, dacă aceștia prezintă sensibilitate.

Este tratamentul de canal dureros ?

Datorită anesteziei locale care se administrează înainte de efectuarea tratamentului, acesta este în totalitate nedureros. Exista însă posibilitatea apariției unui disconfort sau chiar a unei dureri după tratament. Acestea sunt de scurtă durată și pot fi controlate prin administrarea de medicamente antiinflamatoare (Nurofen, Ketonal, Arcoxia etc.)

Cât puteți păstra dintele după un Tratament Endodontic?

Un dinte depulpat (cu nervul scos) poate fi păstrat o perioada nedeterminată de timp, pastrarea fiind influențată de o serie de factori: starea de sănătate a pacientului, sănătatea gingiilor și a osului, tesutul dentar restant după îndepărtarea cariei, precum și prezenta unor fisuri la nivelul smalțului. În unele cazuri , pentru a prelungi durata de viață a dintelui, se recomandă armarea acestuia cu pivot din fibră de sticlă și/sau acoperirea lui cu o coroană.

Ce avantaje ai dacă tratezi un dinte afectat de o carie profundă?

  • check_circle Poți păstra acel dinte o perioadă mai lungă de timp
  • check_circle Costuri mai mici decât să îl înlocuiești
  • check_circle Vei putea să te bucuri de toate felurile de mâncare fără durere sau disconfort
  • check_circle Vei avea un zâmbet frumos și sănătos
  • check_circle Vei înlocui scobitorile :) cu ața dentară

Sună acum pentru o programare! 0740224935

Sau Lasă-ne datele de contact și revenim noi


Sunt de acord ca datele mele personale sa fie folosite in acord cu politica de confidentialitate

Descoperă cât costă un aparat dentar, un implant sau alte servicii stomatologice!

Vezi lista de prețuri practicate de Cabinetul Stomatologic CrinaDent.

DESCARCĂ LISTA ACUM!