DINȚI LIPSĂ??

Înlocuiește-i cu implante dentare și nimeni nu va vedea diferența!

PROGRAMEAZĂ-TE
Implante dentare în Cluj-Napoca la cabinetul stomatologic CrinaDent

Ce sunt Implantele Dentare?

Reprezintă o metodă modernă de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, printr-o protezare fixă, fară a fi necesară șlefuirea dinților vecini breșei edentate (dintele/dinții lipsă) Dintele natural este alcătuit din coroană dentară ( partea vizibilă deasupra gingiei) și rădăcină (partea din os) care asigură stabilitatea dintelui. Implantul dentar este un surub din titan care se introduce în os cu scopul de a înlocui rădăcina dentară. Aceasta se face printr-o mică intervenție chirurgicală complet nedureroasă, cu anestezie locală.

Etapele protezarii cu ajutorul implantelor:

 • Consult clinic și radiologic (radiografie, sau CBCT, în funcție de caz ).
 • Inserarea implantului dentar în os.

După această manoperă, în general se așteaptă o perioadă de 3-6 luni pentru ca implantul să se osteointegreze ( să se prindă în os).

 • Protezarea implantului / Aplicarea coroanei dentare.

Cine poate beneficia de implante dentare?

De protezarea cu implante poate benificia, în general,orice pacient, cu excepția pacienților diabetici decompensați și a celor cu osteoporoză avansată, dacă aceasta a afectat și osul maxilar.

Ce avantaje ai daca ai implante dentare?

 • Înlocuirea dintelui lipsă printr-o singură coroană
 • Păstrarea integrității dintelui vecin
 • În cazul edentatilor extinse sau chiar totale (lipsa mai multor dinți sau chiar a tuturor dinților) se pot realiza, cu ajutorul implantelor dentare, pacienții ne mai fiind obligați să poarte proteze mobile
 • Aspect foarte apropiat de cel al dinților naturali, majoritatea celor din jur nu vor ști că acei dinți nu sunt dinții tăi naturali
 • Previne apariția retracției osoase, care apare în mod natural acolo unde s-a efectuat o extracție dentară
 • Implantele dentare sunt biocompatibile, fiind realizate din titan, la fel ca și protezele de sold, de brat etc
 • Nu vei mai suferi de problema cariilor dentare la acesti dinți
 • Vei putea să consumi orice fel de aliment, ca și când erai tânăr fără durere sau discomfort

Sună acum pentru o programare! 0740224935

Programează-te

Întrebări frecvente despre Implante Dentare

Răspundem întrebărilor tale legate de ce sunt și cum te ajută implantele dentare. Citește aici răspunsurile la cele mai frecvente întrebări de la pacienții noștrii.

Ce sunt implanturile dentare și cum funcționează?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale folosite pentru a înlocui rădăcina dinților pierduți. Acestea sunt introduse în osul maxilar sau mandibular și servesc drept suport pentru coroanele dentare, punțile sau protezele dentare. Funcționează ca o ancoră solidă pentru înlocuirea dinților și ajută la menținerea sănătății oaselor maxilare și a aliniamentului dinților.

Cine poate primi implanturi dentare și care sunt criteriile de eligibilitate?

Majoritatea pacienților adulți cu dinți sănătoși și os sănătos pot fi eligibili pentru implanturi dentare. Cu toate acestea, există câteva condiții medicale, cum ar fi diabetul, afecțiuni cardiace și fumatul, care pot afecta succesul procedurii de implant dentar. De asemenea, pacienții trebuie să aibă o igienă orală bună și să aibă suficient os sănătos pentru a susține implantul.

Cum se realizează procedura de implant dentar și cât durează?

Procedura de implant dentar implică introducerea implantului în osul maxilar sau mandibular, urmată de o perioadă de vindecare de câteva luni, în timpul căreia osul crește și se leagă cu implantul. După vindecare, se poate atașa o coroană, o punte sau o proteză dentară la implant. Durata procedurii poate varia în funcție de numărul de implanturi dentare necesare și de starea generală a sănătății pacientului.

Sunt implanturile dentare dureroase și cum pot fi gestionate durerile post-operatorii?

Procedura de implant dentar poate fi realizată sub anestezie locală sau generală, astfel încât pacientul să nu simtă nicio durere în timpul intervenției. După procedură, pacientul poate experimenta durere ușoară și umflături, dar acestea pot fi gestionate prin administrarea de analgezice și prin aplicarea de gheață pe zona afectată.

Care sunt riscurile și complicațiile asociate cu implanturile dentare?

Complicațiile asociate cu implanturile dentare sunt rare, dar pot include infecții, durere, slăbirea oaselor maxilare sau mandibulare, pierderea implantului și deteriorarea nervilor sau a vaselor de sânge din zona implantului.

Care este durata de viață a unui implant dentar și cum se îngrijesc acestea?

Durata de viață a unui implant dentar depinde de mulți factori, inclusiv de igiena orală a pacientului, de starea generală a sănătății și de calitatea implantului și a lucrării dentare atașate. Îngrijirea implanturilor dentare implică o igienă orală riguroasă, cu periaj și utilizarea aței dentare zilnic. De asemenea, este important să se efectueze controale regulate la dentist pentru a identifica și trata eventualele probleme la timp.

Care este costul implanturilor dentare și există opțiuni de finanțare disponibile?

Costul implanturilor dentare poate varia în funcție de numărul de implanturi necesare și de complexitatea procedurii. În general, implanturile dentare sunt mai costisitoare decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile sau protezele dentare. Cu toate acestea, există opțiuni de finanțare disponibile, cum ar fi asigurările dentare sau planurile de plată în rate.

Cum pot pacienții să-și pregătească alimentația și igiena orală înainte și după procedura de implant dentar?

Înainte de procedura de implant dentar, este important ca pacienții să se asigure că au o alimentație sănătoasă și echilibrată, bogată în nutrienți și vitamine, pentru a susține procesul de vindecare. După procedură, pacienții trebuie să evite alimentele tari, tăioase sau mâncarea fierbinte pentru a evita orice presiune sau traumatism asupra zonei implantului. Îngrijirea orală trebuie să fie riguroasă, iar periajul și utilizarea aței dentare trebuie să fie făcute cu grijă pentru a evita orice rănire a zonei implantului.

Există restricții alimentare după procedura de implant dentar și cât timp trebuie să aștept pacientul înainte de a mânca alimente solide?

După procedura de implant dentar, pacienții trebuie să evite alimentele tari sau mâncarea fierbinte pentru cel puțin câteva zile. Este recomandat să consumați alimente moi, cum ar fi supe, piureuri sau iaurturi. În general, pacientul trebuie să aștepte cel puțin câteva săptămâni înainte de a mânca alimente solide, în timpul perioadei de vindecare.

Cât timp durează procesul de vindecare și când poate pacientul să-și reia activitățile zilnice normale?

Procesul de vindecare poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de numărul de implanturi dentare și de starea generală a sănătății pacientului. După procedura de implant dentar, pacienții pot reveni la activitățile lor zilnice obișnuite, dar trebuie să evite activitățile fizice intense și să-și acorde timp pentru odihnă și recuperare. Este important să se respecte sfaturile medicului și să se efectueze controale regulate pentru a verifica progresul vindecării.

Te deranjează lipsa unor dinți?

Te gândești de ceva timp la a apela la implante dentare dar nu știi sigur dacă sunt o soluție pentru situația ta?

Vino la o consultație cu d-na dr Crina Lobonț de la CrinaDent pentru a determina cea mai bună soluție pentru tine!

Implant dentar în Cluj-Napoca la cabinetul stomatologic CrinaDent