DINȚII ÎNGHESUIȚI SAU CU SPAȚIERI PREA MARI?

Vino la noi și aceasta nu va mai fi o problemă.


Ce este Ortodonția?

Este acea ramură a stomatologiei care se ocupă de alinierea dinților și corectarea ocluziei (mușcăturii) cu ajutorul aparatelor ortodontice.

Tratamentul ortodontic se recomandă în caz de:

arrow_drop_down Disarmonii dento-maxilare (înghesuiri sau spațieri ale dinților)

arrow_drop_down Disaromnii ocluzale (ale mușcăturii)

arrow_drop_down Decalaje osoase

arrow_drop_down Probleme la nivelul articulației temporo-mandibulare (dureri, cragmente, crepitații)

Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, în funție de vârsta pacientului.

arrow_drop_down Cele mobile se recomandă la pacienții copii cu dentiție mixta (pe arcade sunt prezenți atât dinți definitivi cât și dinți temporari).
Acestea au drept scop alinierea dinților din zona frontală și dilatarea maxilarelor pentru a preveni înghesuirea dinților pe zona laterală, când aceștia vor erupe.

arrow_drop_down Aparatele fixe se recomandă la pacienți cu dentiție definitivă. Acestea pot fi de trei tipuri:

Metalice

Ceramice

Transparente (safir)

Ultimele 2 categorii de aparate ortodontice satisfac și nevoile estetice ale pacienților, oferindu-le un zâmbet frumos pe perioada tratamentului, fără să le afecteze imaginea de sine și fără ca pacienții să fie victimele observațiilor neplăcute a celor din jur.

Aplicarea unui aparat dentar se poate face la orice vârstă, însă cu cât este aplicat mai devreme, cu atât durata tratamentului e mai scurtă.

După aplicarera aparatului ortodontic, în primele zile pacienții pot resimții ușoare dureri sau disconfort, acestea pot fi ținute sub control cu ajutorul medicației antiinflamatoare.

Înainte de aplicarea aparatului ortodontic se recomandă tratarea tuturor carilor sau a altor probleme dentare (dureri, extracții etc.), deoarece, ulterior, tratarea acestora este îngreunată datorită bracket-urilor.

În timpul purtării aparatului este foarte important ca pacientul să mențină o igienă perfectă, întrucât bracket-urile favorizează retenția de alimente și, implicit, apariția cariilor. De asemenea, se va evita consumul de alimente dure (măr, morcov, baked rolls etc.), de gumă sau caramele, care pot provoca desprinderea bracket-urilor de pe dinți.

După îndepărtarea aparatului, pacientul va purta o contenție fixă sau mobilă, în funcție de indicațiile medicului ortodont, pentru a preveni recidiva. Purtarea acestei contenții poate fi chiar pe viață. În cazul în care pacientul observă orice mică modificare a noii poziții a dinților, se va adresa de urgență medicului specialist.

Ce ai de câștigat dacă optezi pentru aplicarea unui aparat dentar cât ești tânăr?

  • check_circle O aliniere frumoasă a dintilor care nu doar că îți face un zâmbet de invidiat, dar vei avea și distanța optimă dintre dinți pentru a preveni apariția cariilor interdentare și pe lateralul dinților, făcând mai ușor periajul și curățarea acestora
  • check_circle Vei fi mai încrezător în forțele proprii și vei avea mai mult succes în ceea ce îți propui
  • check_circle Dinți sănătoși, mai albi și mai frumoși
  • check_circle O poveste de spus celor care au nevoie de o încurajare, să știe că și în cazul lor lucrurile pot fi mai bune

Sună acum pentru o programare! 0740224935

Sau Lasă-ne numărul de telefon și te sunăm noi!


Sunt de acord ca datele mele personale sa fie folosite in acord cu politica de confidentialitate

Descoperă cât costă un aparat dentar, un implant sau alte servicii stomatologice!

Vezi lista de prețuri practicate de Cabinetul Stomatologic CrinaDent.

DESCARCĂ LISTA ACUM!