DINȚII ÎNGHESUIȚI SAU CU SPAȚIERI PREA MARI?

Vino la noi și aceasta nu va mai fi o problemă.

PROGRAMEAZĂ-TE
Tratamente Ortodontice ]n Cluj-Napoca la cabinetul stomatologic CrinaDent

Ce este Ortodonția?

Este acea ramură a stomatologiei care se ocupă de alinierea dinților și corectarea ocluziei (mușcăturii) cu ajutorul aparatelor ortodontice.

Tratamentul ortodontic se recomandă în caz de:

  • Disarmonii dento-maxilare (înghesuiri sau spațieri ale dinților)
  • Disaromnii ocluzale (ale mușcăturii)
  • Decalaje osoase
  • Probleme la nivelul articulației temporo-mandibulare (dureri, cragmente, crepitații)

Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, în funție de vârsta pacientului.

  • Cele mobile se recomandă la pacienții copii cu dentiție mixta (pe arcade sunt prezenți atât dinți definitivi cât și dinți temporari).

Acestea au drept scop alinierea dinților din zona frontală și dilatarea maxilarelor pentru a preveni înghesuirea dinților pe zona laterală, când aceștia vor erupe.

  • Aparatele fixe se recomandă la pacienți cu dentiție definitivă. Acestea pot fi de trei tipuri:
    • Metalice
    • Ceramice
    • Transparente (safir)

Ultimele 2 categorii de aparate ortodontice satisfac și nevoile estetice ale pacienților, oferindu-le un zâmbet frumos pe perioada tratamentului, fără să le afecteze imaginea de sine și fără ca pacienții să fie victimele observațiilor neplăcute a celor din jur.

Aplicarea unui aparat dentar se poate face la orice vârstă, însă cu cât este aplicat mai devreme, cu atât durata tratamentului e mai scurtă.

După aplicarera aparatului ortodontic, în primele zile pacienții pot resimții ușoare dureri sau disconfort, acestea pot fi ținute sub control cu ajutorul medicației antiinflamatoare.

Înainte de aplicarea aparatului ortodontic se recomandă tratarea tuturor carilor sau a altor probleme dentare (dureri, extracții etc.), deoarece, ulterior, tratarea acestora este îngreunată datorită bracket-urilor.

În timpul purtării aparatului este foarte important ca pacientul să mențină o igienă perfectă, întrucât bracket-urile favorizează retenția de alimente și, implicit, apariția cariilor. De asemenea, se va evita consumul de alimente dure (măr, morcov, baked rolls etc.), de gumă sau caramele, care pot provoca desprinderea bracket-urilor de pe dinți.

După îndepărtarea aparatului, pacientul va purta o contenție fixă sau mobilă, în funcție de indicațiile medicului ortodont, pentru a preveni recidiva. Purtarea acestei contenții poate fi chiar pe viață. În cazul în care pacientul observă orice mică modificare a noii poziții a dinților, se va adresa de urgență medicului specialist.

Ce ai de câștigat dacă optezi pentru aplicarea unui aparat dentar cât ești tânăr?

  • O aliniere frumoasă a dintilor care nu doar că îți face un zâmbet de invidiat, dar vei avea și distanța optimă dintre dinți pentru a preveni apariția cariilor interdentare și pe lateralul dinților, făcând mai ușor periajul și curățarea acestora
  • Vei fi mai încrezător în forțele proprii și vei avea mai mult succes în ceea ce îți propui
  • Dinți sănătoși, mai albi și mai frumoși
  • O poveste de spus celor care au nevoie de o încurajare, să știe că și în cazul lor lucrurile pot fi mai bune

Sună acum pentru o programare! 0740224935

Programează-te

Întrebări frecvente despre tratamentele stomatologice de Ortodonție

Răspundem întrebărilor tale despre tratamentele stomatologice de ortodonție. Citește mai departe răspunsul la cele mai populare întrebări despre tratamentele stomatologice de ortodonție.

Ce este ortodonția și cum poate ajuta la îmbunătățirea sănătății dentare și a aspectului estetic?

Ortodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu corectarea problemelor dentare și ale maxilarelor prin intermediul aparatelor ortodontice. Tratamentul ortodontic poate ajuta la îmbunătățirea sănătății dentare prin corectarea problemelor de mușcătură, iar estetic prin îndreptarea dinților strâmbi sau încrucișați.

Care sunt cele mai comune probleme dentare care necesită tratament ortodontic, cum ar fi dinții strâmbi sau încrucișați, supraaglomerarea dentară și probleme de vorbire?

Cele mai comune probleme dentare care necesită tratament ortodontic includ dinții strâmbi sau încrucișați, supraaglomerarea dentară și probleme de vorbire cauzate de poziția incorectă a dinților sau maxilarelor.

Cum se realizează tratamentul ortodontic și cât timp durează? Există opțiuni de tratament care pot fi mai rapide sau mai discrete?

Tratamentul ortodontic poate dura între câteva luni și câțiva ani, în funcție de complexitatea cazului și de tipul de aparat ortodontic ales. Există opțiuni de tratament care pot fi mai rapide, precum aparatul dentar mobil sau cele invizibile, precum și cele care sunt mai discrete, cum ar fi aparatele ceramice.

Care sunt cele mai bune opțiuni de aparate ortodontice și cum diferă acestea? Există aparate metalice sau ceramice, aparate invizibile sau aparate mobile?

Cele mai bune opțiuni de aparate ortodontice diferă de la caz la caz, și vor fi acel tip care te ajută cel mai mult în situația ta. Aparatele metalice sunt cele mai comune și cele mai accesibile din punct de vedere financiar, iar cele ceramice sunt mai discrete. Aparatele invizibile, precum cele din sistemul Invisalign sau SureSmile sunt cele mai discrete, dar pot fi mai costisitoare și pot fi mai puțin eficiente în anumite cazuri. Aparatele mobile sunt o opțiune pentru cazurile mai ușoare. Pentru a afla care tip de aparat este cel mai bun pentru situația ta sună chiar acum la Cabinetul stomatologic CrinaDent din Cluj-Napoca pentru a programa o consultație stomatologică și te vom ajuta să găsești cea mai bună soluție. Sună acum pentru programare sau scrie pe WhatsApp Tel: +40 740 224 935

Cum trebuie îngrijite aparatele ortodontice și cât de des trebuie efectuate controale la dentist în timpul tratamentului?

Aparatele ortodontice trebuie curățate cu atenție, de două ori pe zi, folosind periuțe speciale și alte instrumente recomandate de ortodont. Controalele la dentist sunt necesare în mod regulat, pentru a monitoriza progresul tratamentului și pentru a face ajustări la aparatul ortodontic.

Care sunt posibilele complicații ale tratamentului ortodontic și cum pot fi evitate sau tratate? De exemplu, probleme cu gingiile sau apariția cariilor dentare.

Posibilele complicații ale tratamentului ortodontic includ probleme cu gingiile, apariția cariilor dentare și pierderea de smalț dentar. Aceste complicații pot fi evitate prin igiena orală riguroasă și vizite regulate la dentist.

Există vârstă minimă sau maximă pentru tratamentul ortodontic? Este ortodonția mai eficientă la anumite vârste?

Nu există vârstă minimă sau maximă pentru tratamentul ortodontic. Este recomandat majorității copiii să fie văzuți de ortodont la vârsta de 7 ani, pentru a detecta probleme dentare în stadiu incipient. Cu toate acestea, ortodonția poate fi la fel de eficientă și la adulți.

Ce costuri sunt implicate în tratamentul ortodontic și există opțiuni de finanțare disponibile? Există asigurări care acoperă tratamentul ortodontic?

Costurile tratamentului ortodontic variază în funcție de complexitatea cazului și de tipul de aparat ortodontic ales. Există opțiuni de finanțare disponibile, cum ar fi ratele lunare, și unele asigurări medicale acoperă tratamentul ortodontic.

Care sunt așteptările realiste în ceea ce privește rezultatele tratamentului ortodontic? Cum pot fi obținute cele mai bune rezultate?

Tratamentele ortodontice au șanse mai mari de reușită atunci când beneficiarul urmează îndeaproape toate indicațiile medicului stomatolog de întreținere și merge la toate controalele periodice. Un alt ingredient cheie în reușita tratamentului ortodontic este alegerea tratamentului corect pentru situația pacientului. Vă încurajăm să apelați cu încredere la specialiștii ortodonți din cadrul Clinicii Stomatologice CrinaDent din Cluj-Napoca, știind că sănătatea și zâmbetul vostru este pe mâini bune. Pentru programări sună acum sau scrie pe WhatsApp la +40 740 224 935

Sunt tratamentele ortodontice pentru alinierea corectă a dinților dureroase?

Durerea este normală în primele câteva zile după instalarea aparatului ortodontic sau după fiecare ajustare ulterioară. Se pot lua analgezice pentru a reduce durerea și inflamația. De asemenea, este posibil să fie nevoie să se evite alimente tari și lipicioase, pentru a evita deteriorarea aparatului.

Ce se întâmplă după finalizarea tratamentului ortodontic și cum poate fi menținut rezultatul pe termen lung? Sunt necesare aparate de menținere după tratament?

Rezultatele tratamentului ortodontic sunt de durată și pot îmbunătăți semnificativ sănătatea dentară și estetica zâmbetului tău. Este important să se continue să se poarte dispozitivul de retenție după îndepărtarea aparatului ortodontic, pentru a menține poziția corectă a dinților și a maxilarelor. Igiena orală și controalele regulate la dentist sunt importante și după îndepărtarea aparatului ortodontic.

Dinții tăi nu sunt aliniați corect?

Sunt dinții tăi srâmbi, încrucișați și te deranjează atunci când muști din diverse alimente?

Vino la Clinica Stomatologică CrinaDent pentru o evaluarea de specialitate din partea unui doctor stomatolog specializat pe ortodonție și află care e cea mai bună soluție pentru situația ta.

Tratamente Ortodontice și aparate dentare în Cluj-Napoca la cabinetul stomatologic CrinaDent

Când și unde ne găsești

Îți stăm la dispoziție pentru toate serviciile de stomatologie în regim normal sau de urgență.
Serviciile de stomatologie în regim de urgență sunt non stop, și în funcție de situație evaluăm și vă ajutăm să găsiți cea mai bună soluție
Telefon urgențe: +40 740 224 935

Adresa
Str. Craiova nr. 2-4, Cluj-Napoca
Telefon/
WhatsApp

Sună pentru urgențe: +40 740 224 935

Programări: +40 740 224 935

Sau scrie în Whatsapp: +40 740 224 935

Email

Ne poți contacta și prin e-mail: contact@crinadent.ro