Politica de confidentialitate

Iti multumim ca vizitezi site-ul nostru. Cand vizitezi crinadent.ro, cand ne contactezi sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale.
Scopul acestei politici de confidentialitate este de a oferi informatii in legatura cu utilizarea, stocarea si transmiterea catre terte parti de catre crinadent.ro a datelor cu caracter personal obtinute prin intermediul website-ului https://www.crinadent.ro („Site-ul”) si a serviciilor disponibile prin intermediul Site-ului („Servicii Stomatologice”).

Politica de confidentialitate este parte integranta din:

Prin navigarea pe site-ul crinadent.ro sau prin contactarea noastra prin formularul de de programare, declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidentialitate”.

1. Identitatea operatorului si datele de contact

CMI Dr. Anamaria Crina Lobont. denumita mai departe CRINADENT, in calitate de autor, proprietar, administrator al www.crinadent.ro, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care viziteaza acest website.

Date de contact:

CMI Dr. Anamaria Crina Lobont
CIF: 27287008
Adresa: Craiova nr. 2
Localitatea Cluj-Napoca, Judetul Cluj
tel: +4074 0224 935
e-mail: contact [at] crinadent [dot] ro

2. Prelucrarea datelor cu caracter confidential si confidentialitatea acestora

Cat priveste datele cu caracter personal ale pacientilor pe care le prelucram, dorim sa va informam ca aceste date sunt obligatorii de prelucrat in conformitate cu prevederile Legii nr. 95/ 2006, republicata, a Legii nr. 46/ 2003 privind drepturile pacientului, a Legii nr. 677/ 2001, a Regulamentului GDPR (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice, precum si ale regulamentelor profesiei de medic dentist.

Pastrarea secretului profesional si a confidentialitatii datelor cu caracter personal reprezinta o obligatie legala profesionala, iar incalcarea acesteia este sanctionata potrivit legislatiei in vigoare. Prin urmare, anterior acordarii actului medical nu este necesar sa luati consimtamantul informat al pacientului pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, ci doar sa obtineti semnatura pe formularele :

SCHIMBARI

Ne rezervam dreptul de a modifica prezentul document oridecateori este necesar. In cazul in care se fac modificari ale acestui material, pacientii vor fi notificati pe e-mail sau prin intermediul website-ului inainte ca schimbarile sa intre in vigoare. Incurajam pacientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati despre ultimele noutati legate de practicile noastre de confidentialitate.

3. Ce fel de informatii colectam?

In momentul accesarii site-ului, utilizatorul este cel care poate decide cantitatea si tipul de date pe care ni le furnizeaza.

4.1. Informatii pe care ni le furnizezi voluntar

In aceasta categorie intra acele informatii furnizate in momentul completarii unui formular, plasarii unei comenzi sau postarii unui comentariu pe blog. Cand se completeaza unul dintre formularele de pe site, ni se furnizeaza in mod voluntar informatiile pe care le prelucram. Aceste informatii includ nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon.

In momentul completarii unei programari, ni se furnizeaza in mod voluntar date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon. Va rugam sa nu ne furnizati alte date cu caracter personal decat cele strict necesare scopului precizat in aceasta politica.

Toate aceste informatii sunt pastrate in conditii de securitate si confidentialitate in baza noastra de date. Nu dezvaluim sau tranferam informatii catre terti, exceptie fac furnizorii de servicii mentionati la punctul 4.6, scopul fiind acordarea actului medical si emiterea bonului/ facturii fiscal(e).

4.2. Informatii pe care le colectam automat

Informatii care includ adresa de IP, sistemul de operare, browser-ul, activitatea de navigare pe site si alte informatii referitoare la modul in care utilizatorul a interactionat cu site-ul sunt colectate prin folosirea de cookie-uri si a altor tehnologii similare (Facebook Pixel). Pentru mai multe informatii referitoare la cookie-urile utilizate de site-ul crinadent.ro, va rugam cititi sectiunea Politica de cookie-uri.

Inregistram si salvam adresa IP a computerului dvs. pentru a trimite continutul site-ului web vizitat de dumneavoastra pe computer (de exemplu imagini, texte etc.) (vezi articolul 6 alineatul (1) lit. b GDPR). De asemenea, aceste date sunt procesate si pentru a urmari si identifica orice utilizare abuziva. Temeiul juridic in acest caz este Art. 6 (1) lit. f GDPR. In acest context, interesul nostru legitim in prelucrarea datelor este de a asigura buna functionare a site-ului nostru web. In situatia in care va procesam datele asa cum este mentionat mai sus, in scopul furnizarii functiilor site-ului nostru, sunteti obligat contractual sa ne puneti la dispozitie aceste date.

Observatie: Cookie-urile nu retin informatii cu caracter personal - aceste informatii sunt disponibile doar in contul utilizatorului, dupa autentificare.

4.3. Care este temeiul legal pentru prelucrare?

Referitor la datele oferite voluntar prin completarea si trimiterea formularelor, prin completarea campurilor obligatorii pentru plasarea unei comenzi sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este reprezentat de urmatoarele articole din Legea nr. 677/2001 si din din Regulamentul (UE) 679/2016:

  • „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului” (art. 5 alin. 2 lit. c din Legea nr. 677/2001)
  • „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului” (art. 6 alin. (1) lit. c din Regulamentul (UE) 679/2016)
  • „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Cu privire la datele pe care ni le oferi voluntar prin postarea comentariilor la articolele de pe blog, temeiul prelucrarii este obligatia noastra legala de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar si interesul nostru legitim de a oferi cititorilor blog-ului transparenta si informare.

Atat in conformitate cu cerintele (GDPR) Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice si OUG 13/24.04.2012, consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In ceea ce priveste datele pe care le colectam in mod automat prin folosirea de cookie-uri sau de tehnologii similare (Facebook Pixel), temeiul pentru prelucrare este consimtamantul.

Odata cu accesarea site-ului, va rugam selectati optiunea preferata legata de cookies. Accesand link-ul Setari cookies aveti posibilitatea sa modificarii oricand setarile cookie-urilor.

4.4. In ce scopuri colectam datele?

Datele cu caracter personal sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de persoana vizata fiind limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate, urmarind astfel sa reducem la minimum datele colectate.

Furnizarea datelor este necesara pentru:

  • - Pentru a va procesa programarile pentru serviciile noastre;
  • - Pentru a va trimite notificari prin mesaje email cu privire la programari;
  • - Pentru a va contacta in eventualitatea oricaror probleme cu programarile sau tratamentul dumneavoastra;
  • - Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra si a va informa cu privire la serviciile noi sau modificate
  • - Pentru a va trimite oferte de marketing/mesaje promotionale, cum ar fi newslettere si oferte (doar daca ati solicit acest lucru in mod expres prin abonarea la newsletter-ul nostru)
  • - Pentru a nu mai primi oferte de marketing /mesaje promotionale, poti urma instructiunile de dezabonare incluse in fiecare e-mail sau prin e-mail la adresa contact@crinadent.ro.

4.5. Cat timp stocam datele?

In vederea realizarii scopurilor sus-mentionate, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de catre crinadent pe tot parcursul relatiei contractuale si dupa finalizarea acesteia in vederea conformarii cu obligatiile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile in materia arhivarii.

4.6. Cum dezvaluim informatiile tale?

Nu vom dezvalui informatiile tale catre terte parti, pentru a fi utilizate in propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fara consimtamantul tau. Totusi, cu scopul facturarii produselor/serviciilor comandate si livrarii acestora dezvaluim informatiile tale catre urmatoarele entitati:

  • - Furnizori de servicii. Putem dezvalui informatiile tale altor companii care ne furnizeaza servicii si actioneaza in calitate de persoane imputernicite, cum ar fi companiile care ne ajuta pentru facturare si firma de IT care asigura mentenanta. Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Aceste entitati au o capacitate limitata de a utiliza informatiile tale in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii;
  • - Instantelor judecatoresti, atunci cand exista un proces in care se solicita actele pacientilor in baza unei adrese oficiale aceste date:
  • - Organelor judiciare – parchet si Politie, doar cand exista un proces penal pe rol, iar datele sunt solicitate/ avizate de procurorul de caz
  • - Autoritatilor statutului cu competente in protejarea drepturilor minorilor, atunci cand exista o solicitare expresa in acest sens
  • - Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si colegiilor medicilor dentisti teritoriale, atunci cand exista o ancheta disciplinara in curs de anchetare
  • - Directiei de Sanatate Publica, atunci cand exista o ancheta de malpraxis in curs de anchetare si/ sau situatii prevazute de legislatia in vigoare referitor la sanatatea publica
  • - Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, atunci cand exista o solicitare expresa in cadrul unui control, cu respectarea prevederilor in vigoare
  • - Societatilor de asigurare, in conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 136/ 1995, atunci cand exista o solicitare expresa din partea acestora, la care este transmisa, in copie, dovada acordarii acceptului expres a pacientului pentru furnizarea datelor medicale

4.7. Transferam date catre state terte?

In prezent, nu transferam datele tale catre state din afara Uniunii Europene. Daca vom schimba politica, te vom informa in mod corespunzator, iti vom prezenta garantiile aferente si iti vom solicita consimtamantul.

4.8. Care sunt drepturile tale?

  • Dreptul la informare - dreptul de a primi informatii detaliate privind activitatile de prelucrare efectuate de crinadent, conform celor prevazute in prezentul document;
  • Dreptul de acces al persoanei vizate

Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care o privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective. La cerere, aveti dreptul de a obtine informatii de la noi despre datele personale referitoare la dvs. si prelucrate de noi, in masura in care sunt definite in Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016, articolul 15.

Dreptul de retragere a consimtamantului

In cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamant, acesta poate fi retras oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila.

Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere

Se poate depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre crinadent la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Dreptul de a te adresa justitiei

Pe langa posibilitatea recunoscuta de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere pentru nerespectarea drepturilor, orice persoana are dreptul sa inainteze o actiune impotriva operatorului si a persoanei imputernicite in fata instantelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin prelucrarea ilegala a datelor cu caracter personal.

Dreptul la rectificare

Ai dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc (Articolul 16, Regulament nr. 679 din 27 aprilie 2016). Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

In cazul in care motivele juridice definite la articolul 17 din Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 se aplica, aveti dreptul la stergerea imediata (“dreptul de a fi uitat”) a datelor cu caracter personal care va privesc.

Motivele juridice includ:
(a) datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor,
(b) s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare,
(c) te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau (d) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obtine stergerea datelor care te privesc, fara intarzieri nejustificate.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Ai dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii intr-una dintre urmatoarele situatii:
(a) contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor;
(b) prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
(c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
(d) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
(e) te-ai opus prelucrarii in conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor tale.

Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care ni le-ai furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:

(a) prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; si
(b) prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa

Nu ai acest drept in cazul in care decizia:

(a) este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre tine si un operator de date;
(b) este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
(c) are la baza consimtamantul tau explicit.

Te rugam sa retii urmatoarele:

Perioada de timp: Incercam sa raspundem solicitarilor tare in termen de 30 de zile. Totusi, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.

Restrictionarea accesului: In anumite situatii, este posibil sa nu va putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Imposibilitatea de a te indentifica: In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care ii furnizezi in solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci cand ne furnizezi numele si adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de browser.
In astfel de situatii, in cazul in care nu te putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii tale, cu exceptia cazului in care furnizezi informatii suplimentare care sa permita identificarea.

4.9. Cum iti exerciti drepturile

Pacientul poate exercita aceste drepturi prin transmiterea unei cereri scrise, datate si semnate, la sediul crinadent din Cluj, str. Craiova, nr. 2, judetul Cluj sau prin e-mail pe adresa contact@crinadent.ro

Versiune valabila incepand cu luna Mai 2018, conforma cu prevederile legale impuse de prevederile Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Informatiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal sunt revizuite periodic de catre crinadent pentru a asigura conformitatea cu modificarile aduse de legislatie si/sau a reflecta modul in care crinadent prelucreaza datele. Pentru a fi informat cu privire la eventuale modificari, va rugam sa consultati periodic aceasta sectiune a paginii noastre web.

Descoperă cât costă un aparat dentar, un implant sau alte servicii stomatologice!

Vezi lista de prețuri practicate de Cabinetul Stomatologic CrinaDent.

DESCARCĂ LISTA ACUM!